Accu bouwstofzuiger

Een accu bouwstofzuiger wordt vooral veel gebruikt voor klussen buitenshuis. Heb je ergens geklust dan is het ideaal om even de accuzuiger erbij te pakken en het netjes achter te laten. Accu bouwstofzuigers zijn erg compact, klein, licht en daardoor makkelijk mee te nemen of op te bergen. Wel hebben accuzuigers een kleine stofopvang, maar deze stofzuigers zijn dan ook niet bedoelt voor grote werkzaamheden. Je dient dan ook rekening te houden met de gebruiksduur van de stofzuiger en dit is afhankelijk van het aantal accu’s. Heb je elektrisch gereedschap dat werkt met een bepaalde accuplatform, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een bouwstofzuiger van hetzelfde merk.

accu bouwstofzuiger

De beste accu bouwstofzuigers op dit moment

Wanneer je op zoek bent naar de beste accu bouwstofzuiger is het belangrijk dat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een accu bouwstofzuiger. Omdat het hier gaat om een accu bouwstofzuiger is het belangrijkste factor de accu. En dan moet je niet alleen denken aan de accuduur, maar ook aan het soort accu. Het is namelijk erg interessant om te kiezen voor een stofzuiger die dezelfde accu heeft als het elektrische gereedschap dat je gebruikt. Daarnaast kun je nog kijken naar de accessoires en beoordelingen van consumenten en gebruikers.

Hieronder vind je een top 5 met de beste accu bouwstofzuigers op dit moment. Deze top lijst is gerankt schikt aan de hand van de beoordelingen en ervaringen van gebruikers. Ook staat er per model wat voor soort stofzuiger het is, waarvoor die geschikt is en andere relevante informatie.

Einhell TE-VC 18/10 Li Solo

#1 Einhell TE-VC 18/10 Li Solo

De Einhell TE-VC 18/10 Li Solo is geschikt voor de af-en-toe klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is alleen te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger weeg slechts 3,1 kg en is daarmee een lichte keuze.

Dit model wordt niet geleverd met een accu, dit is handig wanneer je al accu's van Einhell hebt. Heb je deze nog niet bekijk dan hier de Einhell accu bouwstofzuiger inclusief accu.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€71,99)
coolblue.nl (€82,00)
Laatst gecheckt: 26 mei 2024 - 22:04

Makita DVC750LZX1

#2 Makita DVC750LZX1

De Makita DVC750LZX1 is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei droogvuil. Dit model is alleen te gebruiken zonder zak. De stofzuiger weeg 4,3 kg en kan daarmee zwaar aanvoelen in de hand.

Dit model wordt niet geleverd met een accu, dit is handig wanneer je al accu's van Makita hebt. Deze stofzuiger werkt met de Makita LXT 18V accu's.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€177,00)
coolblue.nl (€199,00)
Laatst gecheckt: 26 mei 2024 - 22:04

Bosch AdvancedVac 18V-8

#3 Bosch AdvancedVac 18V-8

De Bosch AdvancedVac 18V-8 is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei droogvuil en water. Dit model is alleen te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger weeg 3,8 kg en kan daarmee zwaar aanvoelen in de hand.

Dit model wordt niet geleverd met een accu, dit is handig wanneer je al accu's van Bosch hebt. Deze stofzuiger werkt met de Bosch Power For All accu platform.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€96,95)
prf.hn (€111,99)
coolblue.nl (€119,99)
Laatst gecheckt: 26 mei 2024 - 22:04

karcher wd 1

#4 Kärcher WD 1

De Kärcher WD 1 is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei droogvuil en water. Dit model is te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger weeg 5,8 kg en is daarmee best zwaar voor een accu bouwstofzuiger.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€86,00)
Laatst gecheckt: 26 mei 2024 - 22:04

DeWalt DCV584L 54V

#5 Dewalt accuzuiger DCV584L 54V

De DeWalt DCV584L is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei nat en droogvuil. Dit model is alleen te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger weeg 5,5 kg en kan daarmee zwaar aanvoelen in de hand. Ook is de stofzuiger te gebruiken als stofafzuiging van elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€206,29)
Laatst gecheckt: 26 mei 2024 - 22:04

Waarop letten bij het kopen van een accu bouwstofzuiger

Bij het kopen van een nieuwe bouwstofzuiger zijn er een aantal factoren waarmee je rekening kunt houden. Gebruik je de stofzuiger bijvoorbeeld voor schadelijke stoffen of erg fijn vuil dan is het belangrijk om rekening te houden met de stofklasse van de bouwstofzuiger. Wil je de stofzuiger gebruiken voor stofafzuiging van je schuurmachine, dan is het weer belangrijk om te kiezen voor een bouwstofzuiger met geïntegreerde contactdoos. Kortom niet elke bouwstofzuiger is het zelfde of heeft dezelfde functies, hieronder vind je een lijstje waarop je kunt letten bij het kopen van een accu bouwstofzuiger:

  1. Stofklasse: dit geeft aan voor welk soort vuil de stofzuiger geschikt is.
  2. Type opvang: wil je een stofzuiger met zak of zonder zak?
  3. Contactdoos geïntegreerd: handig wanneer je de stofzuiger als af stofafzuiging wilt gebruiken.
  4. As opzuigend: handig wanneer je as op wilt zuigen de meeste bouwstofzuigers zijn hier niet voor geschikt.
  5. Inhoud stofreservoir: handig wanneer een stofzuiger veel vuil op kan vangen, maar deze modellen zijn ook weer extra groot.
  6. Gebruiksduur: houdt rekening dat een accu stofzuiger beperkt gebruikt kan worden.

Het belangrijkste het accuplatform:

Wanneer je al elektrisch gereedschap hebt van een bepaald merk kan het uiterst interessant zijn om te kiezen voor een bouwstofzuiger van het zelfde merk. Om twee redenen is dit interessant zo sluit het gereedschap vaak beter aan op de stofzuiger en kun je dezelfde accu’s gebruiken. Daarbij komt ook dat veel bouwstofzuigers ook zonder accu te koop zijn en vaak een stuk goedkoper. Bekijk in het tabel hieronder welke accuplatform toepasbaar is per merk

Merk bouwstofzuigerAccuplatform
Bosch bouwstofzuigersBosch POWER FOR ALL
DeWalt bouwstofzuigersDeWalt XR 18V
Einhell bouwstofzuigersEinhell Power-X-Change
Makita bouwstofzuigersMakita CXT (10,8V) of Makita LXT (18V)

Meer informatie over bouwstofzuigers