Bouwstofzuiger met stopcontact

Bij het kopen van een nieuwe bouwstofzuiger is het belangrijk dat je op verschillende functies en factoren let. Je kunt dan letten op filters, accessoires, maar ook of het een bouwstofzuiger met stopcontact is. Een bouwstofzuiger met een geïntegreerde contactdoos kan namelijk erg handig zijn. Je kunt er gereedschap op aansluiten en de bouwstofzuiger gebruiken als stofafzuiging. Wanneer je het elektrisch gereedschap dan aanzet zal de stofzuiger automatisch afzuigen, zonder dat je de stofzuiger steeds aan of uit hoeft te zetten. Op deze pagina lees je alles over de bouwstofzuiger met stopcontact, zo lees je hoe dit werkt en welke bouwstofzuigers voorzien zijn van zo’n stopcontact.

bouwstofzuiger met stopcontact
Een bouwstofzuiger met stopcontact gaat automatisch aan wanneer je het elektrisch gereedschap aanzet.

Deze bouwstofzuigers zijn voorzien van een stopcontact (top 10)

Wil je een bouwstofzuiger gebruiken voor stofafzuiging, dan is het belangrijk dat een stofzuiger voorzien is van een geïntegreerde contactdoos. Hieronder vind je een top 10 met de beste bouwstofzuigers met stopcontact. Deze top 10 is opgesteld op basis van de beoordelingen van consumenten en gebruikers. Per model lees je ook wat voor specificaties en toepassingen de stofzuiger is. Werk je veel met fijne stoffen let dan ook op de stofklasse, dit geeft namelijk aan voor welk stof de stofzuiger geschikt is.

Nilfisk Multi II 30 T

#1 Nilfisk Multi II 30 T

De Nilfisk Multi II 30 T is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is alleen te gebruiken met zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€162,00)
coolblue.nl (€166,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Makita VC1310LX1

#2 Makita VC1310LX1

Stofklasse L

De Makita VC1310LX1 is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil, water en as. Dit model is te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap. Ook heeft de stofzuiger een stofklasse L en is daardoor geschikt voor het opzuigen van eenvoudige en onschadelijke materialen en heeft daarmee een filtratie van >99%.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€374,89)
coolblue.nl (€412,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Makita VC2512L

#3 Makita VC2512L

Stofklasse L

De Makita VC2512L is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil, water en as. Dit model is te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap. Ook heeft de stofzuiger een stofklasse L en is daardoor geschikt voor het opzuigen van eenvoudige en onschadelijke materialen en heeft daarmee een filtratie van >99%.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€182,89)
coolblue.nl (€199,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Makita VC4210M

#4 Makita VC4210M

Stofklasse M

De Makita VC4210M is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil, water en as. Dit model is te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap. Ook heeft de stofzuiger een stofklasse M en is daardoor geschikt voor het opzuigen van fijne bouwstoffen en onschadelijke materialen, de stofzuiger heeft met deze stofklasse een filtratie van >99%.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€655,00)
coolblue.nl (€687,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Metabo ASR 25 L SC

#5 Metabo ASR 25 L SC

Stofklasse L

De Metabo ASR 25 L SC is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is alleen te gebruiken met zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€345,25)
coolblue.nl (€372,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Makita VC3011L

#6 Makita VC3011L

Stofklasse L

De Makita VC3011L is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil, water en as. Dit model is te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap. Ook heeft de stofzuiger een stofklasse L en is daardoor geschikt voor het opzuigen van eenvoudige en onschadelijke materialen en heeft daarmee een filtratie van >99%.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€238,79)
coolblue.nl (€279,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

DeWalt DWV901L-QS

#7 DeWalt DWV901L-QS

Stofklasse L

De DeWalt DWV901L-QS is geschikt voor de professionele klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is te gebruiken zowel met als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is niet gebruiken met elektrisch gereedschap. Ook heeft de stofzuiger een stofklasse L en is daardoor geschikt voor het opzuigen van eenvoudige en onschadelijke materialen en heeft daarmee een filtratie van >99%.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€365,00)
coolblue.nl (€379,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Karcher WD 3 V-17/4/20

#8 Karcher WD 3 V-17/4/20

De Karcher WD 3 is geschikt voor de af-en-toe klusser. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger heeft geen geïntegreerde stopcontact en is daarom niet te gebruiken met elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€79,00)
bol.com (€80,09)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Karcher WD 6

#9 Karcher WD 6

De Karcher WD 6 is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€229,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Karcher WD 5

#10 Karcher WD 5

De Karcher WD 5 is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Deze bouwstofzuiger is geschikt voor het opzuigen van allerlei vuil en water. Dit model is te gebruiken zowel met zak als zonder zak. De stofzuiger heeft een geïntegreerde stopcontact en is te gebruiken met elektrisch gereedschap.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€171,00)
coolblue.nl (€180,00)
Laatst gecheckt: 14 juli 2024 - 22:07

Hoe werkt een bouwstofzuiger met geïntegreerde stopcontact?

Een stofzuiger met geïntegreerde stopcontact werkt vrij simpel en is echt onmisbaar wanneer je de stofzuiger wilt gebruiken voor stofafzuiging. De slang van de stofzuiger sluit je aan op de uitgang van het elektrisch gereedschap. Vervolgens stop je de stekker in het stopcontact van de stofzuiger en zet je de stofzuiger aan. De stofzuiger gaat dan nog niet zuigen, dit gebeurt alleen wanneer je het gereedschap activeert. Het is ook afhankelijk van het model hoe lang de stofzuiger nog na zuigt.

Vergeet de stofzuiger niet vooraf aan te zetten! Wanneer je bijvoorbeeld gaat zagen of schuren hoor je niet meer of de stofzuiger aan het stofzuigen is. Staat de stofzuiger dan niet aan, dan wordt er weinig stof afgevoerd en kan dit ophopen in de slang van de stofzuiger.

Waar kun je nog meer op letten bij het kopen van een bouwstofzuiger

Er zijn veel verschillende bouwstofzuigers, zoals je ook hierboven kunt zien in de top 10. Het grote prijsverschil tussen deze modellen heeft te maken met verschillende specificaties. Zo kosten stofzuigers die geschikt zijn voor bepaalde stofklasse over het algemeen duurder. Op onze beste bouwstofzuiger pagina staat uitgebreide uitleg waarop je kunt letten, hieronder een wat beknopter lijstje:

  • Stofklasse: voor welk materiaal is de bouwstofzuiger geschikt
  • Type opvang: bouwstofzuiger met of zonder zak
  • Water opzuigend: handig wanneer je ook eens water op moet zuigen.
  • As opzuigend: zo kun je de bouwstofzuiger ook gebruiken als BBQ stofzuiger.
  • Automatische filterreiniging: met deze functie klopt de bouwstofzuiger zijn eigen filter schoon, hierdoor behoudt de stofzuiger langer zijn zuigkracht en kun je langer stofzuigen.
  • Inhoud stofreservoir: ga je voor een grote of kleine stofzuiger. Met een grote stofzuiger kun je langer stofzuiger en een kleine bouwstofzuiger is makkelijker op te bergen.
  • Stroomvoorziening: naast bouwstofzuigers met een stekker zijn er ook bouwstofzuigers die draadloos te gebruiken zijn.

We hebben ook een uitgebreid artikel geschreven over stofzuiger voor stofafzuiging schuurmachine. In dit artikel leggen we uit hoe je een bouwstofzuiger kunt gebruiken in combinatie met een schuurmachine. Ook lees je in dat artikel welke stofzuigers geschikt zijn voor te gebruiken met een schuurmachine of andere werkzaamheden.

Meer informatie over bouwstofzuigers